perjantai 26. elokuuta 2011

Banaanipannari

Yksi yhteinen harrastuksemme minulla ja miehelläni on testata reseptejä eri keittokirjoista. Meillä alkaakin olla keittokirjoja jo aikamoinen kirjasto ja koko ajan tulee vastaan mitä mielenkiintoisempia kokkausopuksia, joten testailtavaa riittää hetkeksi aikaa! :)


Nyt vuorossa oli Madventures-kaksikon Tunna Milonoffin ja Riku Rantalan Mad Cook - Kulinaristinen seikkailukirja. Kyllä, kirjassa on ainakin yksi toteutettavissa oleva resepti, jonka esittelen nyt tässä postauksessa. Oli kyllä muitakin hyvin syömäkelpoisilta vaikuttavia ohjeita, mutta löytyy myös ohjeita tyyliin "Iilimadot venäläiseen tapaan", huh!!! :) Kirja ei ole pelkkä keittokirja, vaan se tarjoaa myös Tunnan ja Rikun seikkailutarinoita ja hyvin valaisevan listan lisäaineista. Eli hyödyllinenkin on! Kirjan mukana tulee myös dvd, jossa on pätkät ruokaan liittyvistä jaksoista. Varoitus: ei heikkohermoisille tai heikkovatsaisille niin kuin minä. :)

Teimme taikinasta pieniä lättyjä, vaikka olisihan niistä isojakin paistinpannun kokoisia voinut tehdä. Pannareista tai oikeastaan paksuista lätyistä tuli mukavan meheviä kookosjauhon ja -hiutaleiden ansiosta. Melkeinpä voisi tähän tyyliin tehdä jatkossakin lättyjä! Banaanisiivut ja suklaakastike olivat taivaallisen hyviä lisukkeita, ja suolapähkinät piste iin päälle. Mutta nyt asiaan, superherkulliset Banana Pancakes, olkaa hyvät! :)



Banana Pancakes

Pannarit:

5 dl vettä
1 dl kookosjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
2 kananmunaa
20 g kuivahiivaa
1 rkl leivinjauhetta
100 g kookoshiutaleita

Sekoita huoneenlämpöiseen veteen hiiva ja kookosjauho, vatkaa sitten joukkoon loput kuivat aineet. Sekoita hyvin, lisää lopuksi kananmunat. Tarkista, että massa on tasaista.

Suklaakastike:

1 dl kookoskermaa (huom. kookoskermaa, ei maitoa, niin kuin allekirjoittanut ensiksi luuli...)
1 dl sokeria
25 g voita
50 g tummaa suklaata

Karamellisoi sokeri kuumalla pannulla, kunnes se on kauniin kullanruskeaa. Lisää siihen voi, sekoita nopeasti ja kaada kookoskerma päälle.

Kiehauta ja siirrä sivuun, lisää sitten joukkoon murennettu tumma suklaa koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, ohenna sitä hieman kookoskermalla.

Viimeistely:

Banaaneja
Suolapähkinöitä
Kinuskimassaa

Täytä pannukakut ohuilla banaaninviipaleilla, murskaa joukkoon suolapähkinöitä sekä kinuskia, sulje kakut kiinni haluamaasi muotoon ja kuorruta suklaakastikkeella. Vinkki: lisäksi voit tarjoilla kermavaahtoa tai kookosvaniljakastiketta. *** TAI: Me laitoimme lätyt tarjolle lautaselle ja ripottelimme suklaakastikkeen, suolapähkinät ja banaanit lättyjen päälle. Kinuskia, kermavaahtoa tai kookosvaniljakastiketta ei sattunut olemaan tällä kertaa, mutta maistuivat vallan mainiosti ilmankin. Makeutta meinaan riitti. :) Enjoy! ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...