perjantai 12. elokuuta 2011

Kookoshauki

Ihan itse pyydetty hauki päätyi uimaan Aurejärven jälkeen kookosmaitoon pannulle. Ja sopii muuten kookosmaito todella hyvin yhteen hauenkin kanssa, suosittelen! :)

Löysimme sienestysretkellämme vähän kantarelleja, jotka hartaudella nautimme kookoshauen kanssa. Kantarelli on jo itsessään niin hyvänmakuinen sieni, että se ei tarvinnut seurakseen paistinpannulle kuin voita, suolaa ja pippuria. Niin hyvää!

Lisukkeena hauen kanssa söimme grillattuja perunoita ja vihersalaattia.



Kookoshauki (neljälle)

4 haukifilettä
hyppysellinen
1 limen mehu
pari rkl soijakastiketta

2 pientä (puna)sipulia
5 valkosipulinkynttä
n. 5 cm pala inkivääriä
1 punainen chili
1 sitruunaruoho
1-2 rkl makeaa chilikastiketta
1-2 rkl soijakastiketta
1 tlk (4 dl) kookosmaitoa

Mausta haukifileet ensin suolalla, limemehulla ja soijakastikkeella. Anna fileiden maustua lautasella muun kastikkeen tekemisen ajan.

Pilko sitten sipulit, inkivääri, chili ja sitruunaruoho ja paista pannulla öljyssä 5-10 minuuttia. Lisää chili- ja soijakastike.

Lisää kookosmaito ja kiehauta. Heitä sitten haukifileet pannulle ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kalat ovat kypsiä (n. 10 min).

Koristele annos chilipaloilla ja korianterinlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...