torstai 11. elokuuta 2011

Vaaleanpunainen metsäsienikeitto

Eilen poimimistamme sienistä syntyi herkullinen keitto! Mieheni improvisoi keiton mökillä olevista raaka-aineista. Hauska ylläri oli, että keitosta tuli hennon punertavaa. Värin keittoon toivat punalakkiset isohaperot. :)



Vaaleanpunainen metsäsienikeitto (neljälle hengelle)

Voita paistamiseen
1 sipuli
loraus valkoviiniä
reilu puoli litraa metsäsieniä pilkottuna (tällä kertaa metsästä löytyi isohaperoita ja tatteja)
1 prk (2,5 dl) ruokakermaa (meillä Flora 7 % ruokakerma)
suolaa
pippuria
chilirouhetta
tujaus juoksevaa hunajaa (1-2 rkl)

Kuullota ensin hienonnettu sipuli voissa kattilassa. Lisää loraus valkoviiniä, kun sipulit ovat kauniin kellertäviä. Lisää seuraavaksi pilkotut sienet kattilaan ja paista niitä 5-10 minuuttia, kunnes sienet ovat menneet vähän kasaan.

Sienistä tulee sen verran nestettä, että varsinaista nestettä lisää eli kermaa, ei tarvita kuin tuo yksi purkki (2,5 dl). Lisää kerma kattilaan ja anna hautua. Mausta lopuksi makusi mukaan suolalla, pippurilla ja chilirouheella. Halutessasi voit vielä heittää pikkuisen juoksevaa hunajaa keittoon tuomaan mukavan makeahkon sävyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...