torstai 27. lokakuuta 2011

Ravintola Sasso - pala Italiaa Kauppatorin kulmalla

Sain synttärilahjaksi viime keväänä lahjakortin käytettäväksi johonkin Palace Kämp Groupin ravintolaan. Halusin ehdottomasti Sassoon, italialainen ruoka on vain niin hyvää, viineistä puhumattakaan! :)

Kuva: www.palacekamp.fi

Kuva: www.palacekamp.fi

Kuva: www.palacekamp.fi



Alkuun nautimme samppanjalasilliset. Rakastan kuplajuomia ja näin erikoistilanteissa annan itselleni luvan nautiskella oikein samppanjaa kuohuviinin sijasta. Illallinen alkaa näin varsin mukavasti!

Söimme neljän ruokalajin menun viineineen. Viinien ja ruokalajien yhdistämisessä oli mukavasti rikottu perinteitä, lihan kanssa ei tuotukaan automaattisesti punaviiniä ja kalan kanssa valkoviiniä, vaan päinvastoin. Sopi hyvin! Minulle ei sitten millään jää päähän rypäleet, joista viinit on tehty, viinien nimistä puhumattakaan. Valitettavasti niistä ei nyt ole tässä kertomuksessa sitten mitään merkintää.

Kameran unohdin luonnollisesti kotiin, joten tässä nyt kännykkäkuvia herkullisista annoksista. Turskafile ei ollut rikki pöytään tuotaessa, vaan muistin kuvauksen vasta sen jälkeen, kun olin jo palan maistanut. :) Jälkiruoasta en muistanut ottaa kuvaa ollenkaan, sen verran täpinöissäni suklaasta olin! Ehkä vähän on vielä opittavaa ruoka- ja ravintolatoimittajan/-bloggaajan työstä. :D


Pariloitu härkätartar ja upotettu viiriäisenmuna

Olin aluksi vähän kauhuissani, koska härkätartar nyt oli ihan tartar eli raaka sisältä, kuten menussa luvattiin. Mutta liha oli kuitenkin paistettu/pariloitu päältä, joten se maistui tosi hyvälle, ei ollut "liian raakaa" minun makuuni. Herneet ja yrtit kastikkeineen oli maustettu loistavasti ja ne ryhdittivät lihan makua. Liha-alkuruoan kanssa meille tarjoiltiin valkoviiniä. Yllättävästi suhteellisen kevyt, mutta "ryhdikkään kirpsakka" (huomatkaa ihan "ammattilaistermit"... :D ) valkoviini sopi hyvin lihan kanssa.

Maa-artisokkakeittoa ja tryffelivaahtoa

 Keitto oli jumalaisen hyvää. Kermaa ja voita ei oltu säästelty, mutta suutuntuma ei kuitenkaan jäänyt rasvaiseksi. Nautin joka lusikallisesta, aivan ihanaa. :) Tryffelivaahtokin oli hyvää ja sopi hyvin keiton kanssa. Vaahtoa ei kuitenkaan ollut paljoa, ehkäpä sekaan tai koristeeksi olisi voinut muutaman pienen tryffelinpalankin heittää lisää makua ja elävyyttä antamaan. Keiton kanssa tarjoiltiin valkoviiniä. Jokin valkoviinin maussa antoi jo ennen ruoka-annoksen pöytään tuomista odottaa kermaisaa keittoa tulevaksi. Viini sopi siis keiton kanssa varsin mukavasti.


Paistettua turskaa, metsäsieni-kasvispaistosta ja tryffelillä maustettua palsternakkapyreetä

Turskan kanssa tuotiin lasilliset punaviiniä. Positiivinen yllätys! Viini oli aika kevyt, mutta jälkimaku oli huomattavan tanniininen. Silti meni yhteen kalan kanssa varsin mainiosti! Itse asiassa todettiin aterian lopuksi, että parhaiten kaikista annoksista juuri tässä sopivat viini ja ruoka yhteen! Pitää kokeilla itsekin joskus. Kala-annoskin oli maukas. Turskafileessä oli juuri täydellinen kypsyysaste, ei liian kypsä, mutta ei raakakaan. Perfect! :) Kasvispaistos ja pyree olivat myös onnistuneita.

Bonet Sasson tapaan ja kardemummajäätelöä

Jälkiruoka-annosta en muistanut tallentaa kännykän muistiin, harmi! Annos oli myös yhtä kauniisti aseteltu kuin muutkin. Lasilautaselle vielä, kaunista oli. Ja taivaallisen hyvää! :) Suklaajälkiruoan kanssa oli marinoituja hedelmiä ja marjoja sekä pisteenä iin päällä kardemummavaniljajäätelöä. Maut täydensivät ihanasti toisiaan. Marinoidut hedelmät ja marjat toivat oman pienen kirpsakan lisänsä, suklaa on aina suklaata :) ja kardemummajäätelöllä oli oma jouluinen lisänsä. Onnistunut annos! Jälkiruoan kanssa tarjoiltiin makea, mutta kevyt, hieman kupliva punainen jälkiruokaviini. Täydellinen kruunaus aterialle!


Kaiken kaikkiaan annan Sassolle kiittävän arvosanan. Palvelu oli ystävällistä, kohteliasta ja asiantuntevaa. Ruoat saapuivat pöytään juuri sopivin välein, ei liian nopeasti, mutta emme joutuneet odottamaankaan. Sisustus on tyylikkään skandinaavinen, vaikka italialaista ruokaa tarjotaankin. Iittalaa löytyi pöydistä ja koriste-esineistä. Saimme ikkunapöydän, josta oli mukavaa seurata Kauppatorin keskiviikkoillan vilinää. Onnistunut illallinen, suosittelen lämpimästi! :)

Illallisen jälkeen kävimme vielä yksillä Belgen baarissa, kuvassa siideri- ja olutlasilliset, jotka olivat kuvanottovaiheessa vielä puoliksi täynnä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...