lauantai 3. joulukuuta 2011

Vuohenjuustolasagne

Meidän käsissämme alkuperäinen Glorian Ruoka & Viini -lehden Kurpitsa-vuohenjuustolasagne muuntui hieman. :) Butternut squash -kurpitsaa (tai mitään muutakaan kurpitsaa) nyt ei sattunut kaupasta löytymään, niin otettiin tilalle kesäkurpitsaa ja muita kasviksia. Ja alkuperäiseen ohjeeseen lisättiin myös jauhelihaa. Melkeinpä parasta lasagnea, mitä ikinä olen syönyt! Tähän ei tule varsinaista juustokastiketta, vaan vuohenjuusto korvaa sen. Loistoidea! 

Ja väittäisin myös, että ei ole pahimmasta päästä lasagneversioita terveellisyyden kannalta ajateltuna ja kalorimäärältäänkään runsaine kasviksineen ja ilman juustokastiketta. Varsinkin, jos vaihtaa vuohenjuuston vielä vähärasvaiseen versioon. Me käytimme myös täysjyvälasagnelevyjä ja vähärasvaista paistijauhelihaa.

Tässä kuva alkuperäisestä reseptistä (Glorian Ruoka & Viini 7/2011) ja alla meidän versiomme. :)

Vuohenjuustolasagne (6-8 annosta)

Paahdetut kasvikset:
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
2 paprikaa
1 punasipuli
muutama valkosipulinkynsi
0,5 dl oliiviöljyä
3-4 rosmariininoksaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria

Tomaatti-jauhelihakastike:
400 g paistijauhelihaa
1 prk (250 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Lisäksi:
250 g vuohenjuustoa paksusta tangosta
n. 8 täysjyvälasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Viipaloi paprikat. Kuori sipulit ja leikkaa ne pieneksi silpuksi. Yhdistä kaikki kasvikset kulhossa. Sekoita öljy, rosmariininoksat ja mausteet joukkoon.

Levitä kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasossa n. 30 min tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Kääntele kasviksia kerran kypsennyksen aikana. Voit tehdä kasvikset jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.

Tee tomaatti-jauhelihakastike kasvisten kypsyessä. Kaada tomaatit kattilaan. Anna kiehua keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. Ruskista jauheliha pannulla. Mausta tomaattikastike sokerilla, suolalla ja pippurilla. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne ja jauheliha kastikkeeseen. Poista rosmariini paahdetuista kasviksista ja sekoita kasvikset kastikkeeseen.

Kokoa lasagne: Murustele vuohenjuusto. Levitä hieman tomaatti-jauhelihakastiketta uunivuoan pohjalle. Ripottele vuohenjuustoa päälle. Levitä kerros lasagnelevyjä päälle. Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä. Jatka niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Laita kuitenkin kastiketta päällimmäiseksi ja ripottele vuohenjuustoa ja parmesaania pinnalle. 

Kypsennä uunin keskitasossa n. 25 min tai tarkista aika lasagnelevypakkauksesta. Meillä meni ainakin 40 minuuttia, ennen kuin lasagnelevyt olivat kypsiä.

Ja ei kun nauttimaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...