maanantai 11. kesäkuuta 2012

Parvekkeen kukkapääty

Siivotakin pitäisi, mutta miksi turhaan, kun voi myös testata uutta kamerajalustaa ja näpsiä kuvia parvekkeelta. Tai vähän muokkailla blogin ulkoasua ja banneria... Kivempaahan se on. :) Nyt ei kyllä ollut kovin aurinkoinen ilma, vaan kovin pilvistä eli olisi täydellinen ikkunoidenpesukeli... Huoh.

Meillä on mukavan kokoinen (n. 6 m2) lasitettu parveke, jossa voi oleskella jo varhain keväällä. Aurinko paistaa parvekkeelleemme koko pitkän iltapäivän, joten aurinkoiset päivät lämmittävät parvekkeen ihan normaaliin huoneenlämpöön, vaikka ulkona ei olisi paljoa viittä astetta enempää asteita. Toisaalta sitten kesällä helteellä parveke on ihan pätsi. Mutta onneksi lasitukset saa kokonaan auki ja tuuletettua.

Nyt olen täksi kesäksi vihdoin saanut parvekkeen toisen puolen eli "kukkapäädyn" valmiiksi. Toisessa päässä on "löhöilypääty", mutta sitä pitää vielä pikkuisen fiilata (suom. fiksata), että siitä voi ottaa kuvia. :)



Erityisen ylpeä olen noista verhoista! Koko viime kesän minua häiritsi noiden hyllyköiden alimmat hyllyt, joilla säilytetään sähkögrilliä, tyhjiä kukkaruukkuja ym. sälää, mutta vasta nyt hoksasin tehdä asialle jotain. Kangasvarastoistani löytyi varsin hyvin asiansa ajavaa Finlaysonin lakanakangasta. Kannattaa käydä penkomassa tehtaanmyymälöiden palakangaslaareja! :) Tein kaksi verhoa, kumpaankin hyllyyn omat. Näin tuolta keskeltä kulmasta on kätevää avata verhot ja napata tarvittavat tavarat. Virittelin verhoille kiinnityssysteemin muovisesta pyykkinarusta.







Älkää kiinnittäkö kovin paljoa huomiota vielä kasvunsa parasta vaihettaan odottaviin yrtteihin. :D Uskon vakaasti, että alemman hyllyn tilli ja villirucola tuosta vielä nousevat kukoistukseensa... Pitäkäähän peukkuja.

Yrtit ostin ihan ruokakaupasta, mutta nämä kukkaset ja mansikan hommasin lähistömme kukkakaupasta. Löysin aivan ihania mustia orvokkeja! Tai amppeliinhan tuo orvokkipensas nyt kuuluisi, mutta se asuu nyt vanhassa metallisessa potassa hyllyn reunassa. :)

Vanhan perunalaatikon pelastin aikoinaan appiukon lapsuudenkodista. Vähän putsausta, niin laatikko sopii hienosti pikkupöydäksi! Lattialaatat ovat Ikeasta. Lattian reunoja olen täyttänyt pajuaidanpaloilla, joka taipuu tietenkin paljon paremmin kuin nuo puiset laatat. Meillä kun on nuo lattian reunat sillai mukavan ihmeellisesti kaarevat. Argh.








Havupuu selvisi hienosti talvesta ja rupesi vain kasvattamaan lisää pituutta oksistoonsa kevään tullessa! Nyt tavoitteenani on saada se selviämään myös tästä kesästä, ettei vaikka vahingossa kuivahda tai jotain... Yhdelle pikkutuijalle meinaan joku kesä kävi vähän köpelösti tuon kastelupuolen suhteen.

Viime kesänäkin viljelin mansikkaa, samoin nyt! Ensimmäinen marja sieltä on jo kovaa vauhtia kypsymässä, kohta saan korjata ensimmäisen sadon. :D




6 kommenttia:

  1. Mä en ole onnistunut nuiden mansikoiden kanssa. Muutaman hassun marjan olen saanut kesäisin aikaiseksi, joten päätin ettei meille tänä vuonna moista tule!

    Hienolta näyttää parveke. Ihanan "täyteläinen"!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain! :) Joo ei meikäläisenkään "sadolla" mitään mansikkahilloja saada aikaiseksi. :D Kunhan silloin tällöin saa suun makeaksi. Viime kesänä kävi kyllä niinkin, että unohdin koko kypsyneen marjan ja sittenhän se vain kuivui... Pitää pysyä skarppina, että saa edes ne muutamat marjat syötyä! :D

      Poista
  2. Ihanan vihreää! Mä en saisi ikinä pysymään noita hengissä :) Mut mustat orvokit ois kyllä niiiin mun näköset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kantapään kautta oppinut, että suurin osa kasveista kyllä virkoaa, vaikka pääsisivätkin toisinaan (hieman) kuivahtamaan. :D Nämä ovat jo monta päivää pysyneet hengissä, joten toivoa on. Ihastuin kyllä noihin mustiin orvokkeihin, en edes tiennyt, että sellaisia on!

      Poista
  3. Istuttelin lauantaina yrttejä parvekkeelle, suurin osa ihan ruokakaupasta, pari "erikoisempaa" torilta. Pienilehtinen basilika ei oikein pitänyt istutuksesta, mutta muut kukoistavat. Ainakin minttu rupeaa nopeasti rehottamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin minttu kyllä kotiutui nopeasti ruukkuunsa! :) Tuossa parvekkeella koitetaan viljellä mintun lisäksi korianteria, persiljaa, tilliä ja villirucolaa. Hengissä näyttävät (toistaiseksi) olevan. Sitten keittiön Herbie-laitteessa meillä on basilikaa, timjamia ja rosmariinia. Siinä laitteessa basilika kasvaa melkein nopeampaa kuin sitä ehtii käyttämään! Mutta siinä on kyllä isot lehdet, on siis varmaan eri laji. Tuo rucola on nyt uusi kokeilu, saas nähdä miten pidemmän päälle käy... :)

      Poista

Kiitos kivasta kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...